Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Αίτηση στον Δήμο Χερσονήσου

Η παρακάτω άιτηση πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο Χερσονήσου στις 19/2/2016 με αρχειακή κατανομή: 2898

ΑΙΤΗΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΑΡΑΠΟΝΑ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
ΘΕΜΑ: Να φτιάξει ο Δήμος Χερσονήσου δύο ανδριάντες στις Γούβες
ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
19/2/2016 , ΓΟΥΒΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
Με σεβασμό και εκτίμηση σας έστειλα αυτή την αίτηση, επιστολή και τα παράπονα μου σε εσάς, στο αξιοσέβαστο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χερσονήσου με την ελπίδα ότι θα τη διαβάσετε και θα κάνετε αυτά που πρέπει. Δηλαδή να φτιάξει ο Δήμος Χερσονήσου μέσα στις Γούβες δύο ανδριάντες στους δύο Γουβιανούς εθνικούς αγωνιστές, ένα στο Λεωνίδα Γεωργιάδη Λόγιο (1843 – 1870) δάσκαλο, φιλόλογο, νομικό, πολιτικό και εκλεγμένο την 1/2/1867 ως γενικός γραμματέας της επαναστατικής κυβέρνησης της Κρήτης, και στον εθνικό ποιητή, αγωνιστή και λυράρη Ιωάννη Κωνσταντινίδη(1848-1917).
Επειδή εγώ ασχολούμαι μισό αιώνα περίπου με την ιστορία την παράδοση και τον πολιτισμό των Γουβών έχω κάνει στο παρελθόν πάρα πολλές προτάσεις αλλά και πρωτοκολλημένες αιτήσεις προς τον Δήμο Γουβών και στον Δήμο Χερσονήσου, για να κάνει αυτούς τους δύο ανδριάντες για να είναι για πάντα σαν φάροι ιστορίας, πολιτισμού και σαν ανεκτίμητα κοσμήματα και τουριστικά αξιοθέατα. Το 2003 αν θυμάμαι καλά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γουβών κατόπιν πιέσεων μου ,αναγκάστηκε και ψήφισε στον προϋπολογισμό του 6000 ευρώ περίπου για την φιλοτέχνηση αυτών των δύο αγαλμάτων. Εγώ τότε νόμιζα ότι ο Δήμος Γουβών θα έκανε αυτούς τους ανδριάντες αλλά ξέχασε να τους κάνει. Γι’αυτό εγώ συνέχιζα να πιέζω της δημοτικές αρχές γι’αυτά τα εκκρεμή θέματα αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω γιατί αυτοί τότε έκαναν άλλες <<δουλειές>>. Οι μόνιμες δικαιολογίες τους ήταν πάντα ότι δεν έχουν λεφτά και ότι στις Γούβες δεν υπάρχει χώρος για αυτά τα αγάλματα, και μια μέρα τους είπα, μα οι Γούβες είναι ένα ξερονησιδάκι 10Χ10 πόντους με γύρω γύρω θάλασσα και δεν έχει χώρο να κάνετέ αυτούς τους ανδριάντες. Πριν τρία χρόνια περίπου έκανα άλλη μια πρωτοκολλημένη αίτηση στο Δήμο Χερσονήσου να κάνει αυτά τα αγάλματα. Τότε ο Δήμος Χερσονήσου για να δικαιολογήσει αυτήν την αδράνεια του μου απάντησε με μία επιστολή ότι <<ΘΑ>>...... Γι’αυτό έστειλα αυτή την αίτηση, επιστολή και τα παράπονα μου στη νέα δημοτική αρχή του Δήμου μας με την ελπίδα ότι θα θέλει και θα μπορεί να φτιάξει αυτούς τους δύο ανδριάντες γιατί ο Δήμος Χερσονήσου είναι ο μεγαλύτερος κερδοεισπράκτορας του τουρισμού, από τον Καρτερό μέχρι το Σίσσι και πάντα έχει λεφτά για να κάνει ότι πρέπει και για την ιστορία, την παράδοση και των πολιτισμό μας.
Με σεβασμό και εκτίμηση σας προειδοποιώ ότι πρέπει να μου απαντήσετε οπωσδήποτε με μία επιστολή που να έχει μέσα την τελική απόφαση του Δήμου μας γι’αυτό το εκκρεμές θέμα. Αν και εσέις η νέα δημοτική αρχή μου απαντήσετε με μια τελική απόφαση σας ότι ο Δήμος Χερσονήσου <<ΘΑ!>>..... αμέσως θα αρχίσω να βγαίνω παραπονούμενος ασταμάτητα και οπουδήποτε μέχρι να δικαιωθώ. Δηλαδή εγώ δεν θα λάβω από αυτά τα μέτρα που φαντάζεστε γιατί εγώ δεν είμαι οι αρχές του Δήμου Χερσονήσου αλλά ούτε των αρχών του...........


Με εκτίμηση ,
Μπαριτάκης Βαγγέλης, Γουβιανός