Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ο ελληνικός λαός με την παγκόσμια κρίση.

Ο ελληνικός λαός με την παγκόσμια κρίση.

Του Βαγγέλη Μπαριτάκη 

Kαι εμείς οι Έλληνες, πρέπει να ξέρουμε καλά ότι από το 1945 άρχισαν οι ξένοι εχθροί μας τον τρίτο πνευματικό και οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο και από τότε σχεδόν όλοι οι πρωθυπουργοί του κόσμου ελέγχονται ουσιαστικά πάνω από πενήντα τοις εκατό μέχρι άνευ όρων από τα αφεντικά των πολυεθνικών του χρήματος και των όπλων. Από το 1945-2015 εβδομήντα χρόνια με τα αντιλαϊκά μέσα ενημερώσεων, που επηρεάζουν τη χώρα μας οι ξένοι εχθροί μας και οι Έλληνες που τους ακολουθούν, μας έχουν μάθει και ξέρουμε όλα τα πράγματα που δεν πρέπει να ξέρουμε, και αυτά που πρέπει να ξέρουμε δεν τα ξέρουμε. Γιατί 24 ώρες το 24ωρο μας πιπιλίζουν και μας αποπροσανατολίζουν τα μυαλά μας από την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Από το 1945 μέχρι σήμερα ποτέ δεν μας είπαν οι Έλληνες πρωθυπουργοί που ψηφίζαμε ότι συνέχεια μας κάνουν πόλεμο με τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζουν, που τη μια μέρα λένε και την άλλη ξελένε. Το 1981 μας είπαν ότι μας έβαλαν στην ΕΟΚ για να μας σώσει και για να μας δίνει τα λεφτά της. Τώρα όμως εμείς οι Έλληνες καταλάβαμε ότι συμβαίνει το αντίθετο.
Πριν 20 χρόνια περίπου στα τιμολόγια πληρώναμε μέχρι 3,6% το χαρτόσημο και κάπως περνούσαμε καλύτερα από τώρα. Αυτό το χαρτόσημο του 3,6% έγινε 23% και γίναμε πιο φτωχοί και εκτός από αυτό, το ΙΚΑ του κάθε οικοδόμου είχε φτάσει 60-70 ευρώ και σε όλα τα υπόλοιπα είδη αύξησαν πολύ τις τιμές τους, κι αντί να ευημερούμε γίναμε φτωχοί και πεινασμένοι. Μα σχεδόν όλοι εμείς οι Έλληνες δεν εξετάζουμε σε βάθος να μάθουμε και να δούμε που καταλήγουν οι κόποι μας και τα κέρδη μας, μόνο βρίζουμε τους πολιτικούς μας. Αυτό όμως που είναι βέβαιο είναι ότι από το 1974-2015 σχεδόν όλοι οι Έλληνες είμαστε γευσιγνώστες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Και τις τελευταίες εκλογές είμαστε γευσιγνώστες και των άλλων καινούργιων κομμάτων που ουτοπικά φανταζόμαστε ότι θα μας <<σώσουν>>.
Μια άλλη φαντασία της πλειοψηφίας του λαού μας είναι ότι οι επιστήμες και τεχνολογίες των πανεπιστημίων που πουλάνε στις πολυεθνικές θα μας σώσουν. Μα στην πραγματικότητα οι νέες τεχνολογίες των πολυεθνικών αυξάνουν ασταμάτητα των αυτοματισμό, την υπερεκμετάλλευση την ανεργία, τη φτώχεια, την πείνα, το άγχος, όλες τις αρρώστιες , την εξαθλίωση, τον εξευτελισμό των ανθρωπίνων αξιών και μας μαθαίνουν ανάποδα την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ακόμα, αυτά τα <<αφεντικά>> μας και με τις επιστήμες και τεχνολογίες τους, ξοδεύουν αμέτρητα δισεκατομμύρια των λαών για να φτιάχνουν όπλα να σκοτώνουν εμάς και να κάνουν τον παραδεισένιο πλανήτη μας χειρότερο από το φεγγάρι για να σωθούν οι ιδεολογίες τους, η τρέλα τους, τα λεφτά τους, τις πολυεθνικές τους που αυτό δεν θα είναι δυνατόν. Μια λύση για να τακτοποιηθούν όλα τα παραπάνω είναι τα νομισματοκοπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ που ουσιαστικά δεν ελέγχονται, να αρχίσουν να τυπώνουν πάρα πολλά λεφτά, να τα μοιράζονται για να μας αφήσουν ήσυχους και όταν πεθάνουν να τα βάλουν μέσα στους τάφους τους να τους κάνουν παρέα για να ικανοποιήσουν και πεθαμένοι και αυτή την ανώμαλη και εγκληματική τους επιθυμία.
Για τα παραπάνω που γράφω δεν πρόκειται να γίνει κανένα καλό γιατί τον παραδεισένιο πλανήτη μας τον έχουν κάνει τα αφεντικά του χρήματος και των πολυεθνικών μέγα και απέραντο καζίνο τους και 24 ώρες το 24ωρο χάνουν οι πάντες και τα πάντα και κερδίζουν μόνο αυτοί οι φονιάδες των λαών που παίζουν μόνο χαμένα παιχνίδια γιατί κάνουν λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο.
Στην Κρήτη μια παμπάλαια παροιμία λέει : ‘’Το κακό θέλει αντίκακο’’. Και μια άλλη λαϊκή παροιμία λέει: ‘’Ο ιμπεριαλισμός θέλει ιμπεριαλισμό’’. Έτσι βγαίνει το συμπέρασμα ότι όταν γίνουν όλοι λύκοι και εμείς πρέπει να γίνουμε λύκοι, για να μη μας φάνε οι λύκοι. Μια κρητική μαντινάδα λέει:
Χωρίς νεκρούς η λευτεριά, βήμα ποτέ δεν κάνει,
γιατί η παντέρμη βρίσκετε, στου τουφεκιού την κάννη.

(Δημοσιευμένο στην εφημερίδα "Πατρίς" στις 19/12/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου