Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Το Νότιο Κρητικό Πέλαγος να μην το ονομάζουμε “Λιβυκό Πέλαγος”.

Το Νότιο Κρητικό Πέλαγος να μην το ονομάζουμε “Λιβυκό Πέλαγος”.


Πολλές φορές σκέφτονται τα μυαλά μας και λέει η γλώσσα μας για τους τόπους μας τις φράσεις “βόρεια και νότια Ήπειρος”, “βόρεια και νότια Μακεδονία”, “ανατολική και δυτική Θράκη”, “βόρεια και νότια Κύπρος” και την επικίνδυνη ονομασία “Λιβυκό Πέλαγος”. Γιατί επί εκατοντάδες χρόνια που είχαν οι διάφοροι ξένοι κατακτητές σκλαβώσει την Κρήτη μας και τον λαό της, ζωγράφιζαν τον χάρτη της Κρήτης και βάπτιζαν παράνομα το Νότιο Κρητικό Πέλαγος σε “Λιβυκό Πέλαγος”. Αυτή η επικίνδυνη επιβολή ανάγκασε τον Κρητικό κι Ελληνικό λαό και συνήθισε να λέει το Νότιο Κρητικό Πέλαγος “Λιβυκό Πέλαγος”, που αντιστοιχεί σα να λέμε το ανατολικό Αιγαίο “Τουρκικό Πέλαγος”.

Το πιο λυπηρό και “αισχρό” είναι ότι μάλλον σε όλες τις βαθμίδες της Ελληνικής εκπαίδευσης, τα ελληνόπουλα βλέπουν στους χάρτες του Υπουργείου Παιδείας και γράφουν το Νότιο Κρητικό Πέλαγος “Λιβυκό Πέλαγος”, που ίσως αυτό το παράνομο όνομα να το διδάσκονται οι νέοι μας για να το μάθουν να το γράφουν και να το λένε “Λιβυκό Πέλαγος”.

Αυτή την αναμφισβήτητη παράνομη πραγματικότητα άραγε την ξέρει η αφρικανική χώρα Λιβύη, για να μας δημιουργήσει στο μέλλον ένα νέο πολύχρονο ζήτημα διεκδικώντας τα χωρικά μας ύδατα, γιατί εμείς πάντοτε το ονομάζουμε “Λιβυκό Πέλαγος”;

Η μοναδική και σωστή λύση αυτού του εκκρεμούς προβλήματος είναι οι 300 βουλευτές μας να ψηφίσουν ένα νέο νομοσχέδιο που να βαπτίσει το “Λιβυκό Πέλαγος” σε “Νότιο Κρητικό Πέλαγος” και να μην διδάσκεται σε καμία βαθμίδα της παιδείας μας το όνομα “Λιβυκό Πέλαγος” και να βάλουν σε όλους τους νέους χάρτες την ονομασία “Νότιο Κρητικό Πέλαγος”.



(Δημοσιευμένο στην εφημερίδα "Πατρίς" στις 7/2/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου