Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Πως να τιμήσουμε στις Γούβες την επέτειο των 150 χρόνων από τον θάνατο του Γουβιανού εθνικού αγωνιστή Λεωνίδα Γεωργιάδη Λόγιου (1832-1870).

Πως να τιμήσουμε στις Γούβες την επέτειο των 150 χρόνων από τον θάνατο του Γουβιανού εθνικού αγωνιστή Λεωνίδα Γεωργιάδη Λόγιου (1832-1870).

Πάντοτε στους δύο τελευταίους μήνες του κάθε χρόνου, οι δήμοι, οι κοινότητες, οι σύλλογοι και οι πολιτιστικοί φορείς του κάθε τόπου δημιουργούν, εκδίδουν και αφιερώνουν αξιόλογα, αξιέπαινα και συλλεκτικά ημερολόγια για το κάθε νέο έτος. Στις Γούβες, την ερχόμενη χρονιά, το 2020, πρέπει κι εμείς οι Γουβιανοί να έχουμε εκδώσει ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στα 150 χρόνια από το θάνατο του χωριανού μας εθνικού αγωνιστή Λεωνίδα Γεωργιάδη Λόγιου (1832-1870), δάσκαλου, φιλόλογου, νομικού, πολιτικού και πρώτου εκλεγμένου την 1/2/1867 Γενικού Γραμματέα της επαναστατικής κυβέρνησης της Κρήτης.
Για τα 150 χρόνια από το θάνατο του Γουβιανού Λεωνίδα Λόγιου (1870-2020) πρέπει στις Γούβες να αφιερώσουμε όλο το 2020 στη μνήμη του. Επίσης πρέπει αυτή τη χρονιά να κάνουμε ένα παγκρήτιο συνέδριο στις Γούβες να παρουσιάσουμε τη ζωή και τους τίμιους αγώνες του, και το καλοκαίρι να κάνουμε ένα μνημόσυνο και ένα γλέντι ‘η συναυλία στη μνήμη του.
Το 1994 εξέδωσα ένα βιβλίο με τον τίτλο “Ο Γουβιανός Λεωνίδας Γεωργιάδης Λόγιος 1832-1870” που πέρασε απαρατήρητο για ορισμένους. Για να γνωρίσουν όμως αυτό τον Γουβιανό αγωνιστή, έκανα δώρο αυτό το βιβλίο στους δήμους της Ελλάδας, της Κύπρου και στις βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων της Ελλάδας. Τώρα που έχει σχεδόν εξαντληθεί το βιβλίο, πρέπει να το ξαναεκδώσω πιο βελτιωμένο κι επίσημο, για να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι για τη ζωή και τους αγώνες αυτού του εθνικού επαναστάτη.
Επίσης επί μισό αιώνα παρακαλώ προφορικά και με πρωτοκολλημένες αιτήσεις τις εκάστοτε αρχές των Γουβών, τις αρχές του πρώην Δήμου Γουβών και τις αρχές του Δήμου Χερσονήσου να κάνουν δύο ανδριάντες στις Γούβες στο λιβάδι-πλατεία για τους δύο εθνικούς αγωνιστές του χωριού μας, τον Λεωνίδα Γεωργιάδη Λόγιο και τον Ιωάννη Κωνσταντινίδη, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.


Ο Λεωνίδας Γεωργιάδης Λόγιος.



(Δημοσιευμένο στην εφημερίδα "Πατρίς" στις 23/11/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου