Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΧΩΡΙΑ

ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΧΩΡΙΑ

Του Βαγγέλη Μπαριτάκη

   Σε πάρα πολλά μικρά χωριά του τόπου μας υπάρχουν από ένα-δυο καφενεδάκια ή “ντουκιάνια” στα οποία ζήτημα να σερβίρουν κάθε μέρα πέντε-δέκα καφέδες ή τσικουδιές. Εννοείται ότι αυτοί οι καφετζήδες δεν κερδίζουν λεφτά ούτε να πληρώσουν τη ΔΕΗ, την ΕΡΤ, τα κοινόχρηστα και τα φορομπηχτικά χαράτσα. Σε αυτά τα όμορφα και πολιτιστικά καφενεδάκια, οι αξιέπαινοι και αξιοσέβαστοι καφετζήδες τους το ξέρουν καλά ότι δεν κερδίζουν τίποτα από τα καφενεία τους, αλλά αντίθετα χάνουν. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι καφετζήδες δεν θέλουν να γίνουν πλούσιοι, αλλά θέλουν να είναι ελεύθεροι πνευματικά και οικονομικά στον τόπο τους, να ενώνουν τους συντοπίτες τους, να πίνουν μαζί καφεδάκια, να παίζουν τάβλια, να κουβεδιάζουν για τα στραβολυμένα και τα άλυτα προβλήματά τους, να κάνουν ρεφενεδάκια, να παίζουν λύρες, βιολιά, λαούτα, μαντολίνα, ασκομαντούρες, να τραγουδούν και να κάνουν καντάδες.
   Τον τελευταίο καιρό όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, η τρόικα και η πλειοψηφία των πολιτικών μας, με “νόμιμες” υπογραφές και διαδικασίες αποφασίζουν και διατάζουν να κλείσουν και αυτά τα καφενεδάκια στα μικρά χωριά. Σα να εννοούν ότι απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στα μικρά χωριά, για να μεγαλώνει η ημιμάθεια και η αμάθεια των τίμιων και εργατικών Ελλήνων. Τις τελευταίες μέρες πολυακούγεται ότι τους καφετζήδες των μικρών χωριών τους αναγκάζουν να πληρώνουν ΤΕΒΕ και άλλα παράνομα φορομπηχτικά χαράτσα. Αυτά ουσιαστικά είναι βουλοκέρια, ταφόπλακες και κλεισίματα στα καφενεδάκια των μικρών χωριών.
   Τελειώνοντας αυτή την αναφορά εύχομαι και στους καφετζήδες μας υγεία, ψυχραιμία, υπομονή και να μην ξεχνούμε ότι “για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου