Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

S.O.S. Προτού μας ξεράνουν όλα τα ελαιόδεντρα στην Κρήτη!

S.O.S. Προτού μας ξεράνουν όλα τα ελαιόδεντρα στην Κρήτη!

Του Βαγγέλη Μπαριτάκη

   Τον τελευταίο καιρό πολυακούγεται ότι ξεραίνονται ολοκληρωτικά τα ελαιόδεντρα στην Ισπανία, την Ιταλία και αλλού, λόγω μιας αρρώστιας που έχει εμφανιστεί, μειώνοντας ασταμάτητα την παραγωγή λαδιού τους. Έτσι μεγαλώνει ασταμάτητα και η φτώχεια αυτών των ελαιοπαραγωγών.
Αυτή η αγροτική συμφορά ξεκίνησε κι εφέτος στην Κρήτη και ξεραίνει τα κλωνάρια των ελαιοδέντρων μας. Αυτό σημαίνει ότι και σε εμάς τους Κρητικούς θα αρχίσουν να ξεραίνονται ολοκληρωτικά τα ελαιόδεντρα μας και θα γίνουν οι φτωχοί ελαιοπαραγωγοί μας πιο φτωχοί και πεινασμένοι.
   Πάντα η ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως έφεραν στην Κρήτη ορισμένοι άπιαστοι και αδίκαστοι τα σκαθάρια που ξέραναν τους φοίνικες μας.         Όπως έφεραν στην Κρήτη ορισμένοι άπιαστοι και αδίκαστοι τα έντομα “Τούτα” που καταστρέφουν ολοκληρωτικά τις ντομάτες για να ραντίζουν οι ντοματοκαλλιεργητές τις ντοματιές τους ασταμάτητα αγοράζοντας τόσα πολλά φάρμακα που η παραγωγή τους να μη φτάνει να πληρώσουν τα ραντίσματα για να είναι πάντα υπερχρεωμένοι και φτωχότεροι.
   Εγώ πιστεύω ότι κάποιοι άπιαστοι και αδίκαστοι ξένοι εχθροί μας έφεραν στην Κρήτη τα καταστροφικά έντομα να ξεράνουν όλα τα ελαιόδεντρα μας, με πιθανό σκοπό να μην παράγουμε ελαιόλαδο στην Κρήτη και οι ξένες πολυεθνικές και οι επιστήμονες τους να φτιάξουν “ελαιόλαδα” μεταλλαγμένα και ανθυγιεινά και να μας τα πουλάνε.
   Μια Κρητική Λαϊκή παροιμία λέει “και οι αγρότες ελαιοπαραγωγοί από την ημέρα που θα γεννηθούν μέχρι τη μέρα που θα πεθάνουν, τους έχουν θεοί και δαίμονες στο σκαμνί και τους δικάζουν”. Αυτό όμως συμβαίνει στην πραγματικότητα γιατί σχεδόν όλοι οι ελαιοπαραγωγοί πριν πάνε να ραβδίσουν τις ελιές και πριν τις αλέσουν, είναι χρεωμένοι και αμέσως πουλάνε το λάδι τους για να ξεχρεώσουν και να συνεχίσουν να είναι φτωχότεροι.

   Αυτοί οι άπιαστοι και αδίκαστοι ξένοι που έφεραν την αρρώστια των ελαιοδέντρων στην Κρήτη για να μας τα ξεράνουν, ποτέ δεν ήθελαν να μας πάρουν τα ελαιόδεντρα ή το λάδι που παράγουμε. Αυτοί θέλουν όλα τα λεφτά από τα πουλήματα των λαδιών μας και εμάς μας θέλουνε να τρέχουμε και να μην προλαβαίνουμε και πάντα να φτωχαίνουμε και να πεινάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου