Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Το Ελληνικό κράτος κερδίζει πάντα και από τον τουρισμό τη μερίδα του λέοντος.

Το Ελληνικό κράτος κερδίζει πάντα και από τον τουρισμό τη μερίδα του λέοντος.

Του Βαγγέλη Μπαριτάκη

   Όλοι οι Έλληνες ξέρουμε καλά ότι στη χώρα μας υπάρχει τουρισμός γιατί αρέσει στους ξένους ο τόπος μας, ο πολιτισμός μας, η θάλασσα μας, το φιλότιμο και η φιλοξενία μας. Και για άλλους λόγους υπάρχει τουρισμός στην Ελλάδα, για ανάπαυση, αναψυχή, ψυχαγωγία, μάθηση, άθληση, θεραπεία και άλλους λόγους “προς όφελος όλων των Ελλήνων”.
   Είναι βέβαιο ότι πολλές χιλιάδες εκπαιδευμένοι Έλληνες και Ελληνίδες εργάζονται και υπηρετούν τους τουρίστες με τους καλύτερους τρόπους για να ζουν τις οικογένειες τους τίμια και φτωχικά.
   Από αυτό τον τουρισμό που υπάρχει στην Ελλάδα, το ελληνικό κράτος πάντοτε και παντοτινά κερδίζει τη μερίδα του λέοντος από βενζίνες και πετρέλαια, από τσιγάρα, τελωνεία, ΦΠΑ, διόδια, καράβια, αεροπλάνα, τρένα, αυτοκίνητα, μηχανάκια, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ, χρυσοχοΐα, τουριστικά μαγαζιά, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και από αμέτρητες φορομπηχτικές φορολογήσεις του λαού μας. Έτσι στην Ελλάδα με τους “νόμους” χάνουν λίγο πολύ οι πάντες και τα πάντα για να κερδίζει το Ελληνικό κράτος τη μερίδα του λέοντος. Ποτέ όμως το ελληνικό κράτος δεν παρουσιάζει στον Ελληνικό λαό πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κερδίζει κάθε μέρα από τον τουρισμό.
   Την τελευταία πενταετία ακούγεται ότι στην Ελλάδα σταμάτησαν οι κλεψιές, οι ατασθαλίες, οι κακοδιαχειρησεις, τα πανωγραψίματα, οι μίζες, οι καταχρήσεις της Ελληνικής εξουσίας, για να παραδίδονται “πάντοτε και παντοτινά” οι κόποι, τα κέρδη και τα λεφτά του Ελληνικού λαού στους ξένους απρόσωπους “συμμάχους μας”.

(Δημοσιευμένο στην εφημερίδα "Πατρίς" στις 16/7/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου