Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί το Ελληνικό κράτος κάνει ασταμάτητο οικονομικό πόλεμο στους συνταξιούχους;

Γιατί το Ελληνικό κράτος κάνει ασταμάτητο οικονομικό πόλεμο στους συνταξιούχους;

Του Βαγγέλη Μπαριτάκη

   Τα τελευταία χρόνια σχεδόν κάθε μέρα ακούμε και διαβάζουμε για τα κουρέματα των συντάξεων που γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται παράνομα, άδικα και αδικαιολόγητα. Τις τελευταίες χρονιές το Ελληνικό κράτος βρήκε τα περήφανα και αδύναμα Ελληνικά γηρατειά και τους κουρεύει συχνά τις συντάξεις χωρίς κανένα λόγο, που σημαίνει ότι οι συντάξεις ληστεύονταν, ληστεύονται και θα ληστεύονται επ' αόριστον, μακροχρόνια και στο μέλλον, δηλαδή το Ελληνικό κράτος κλέβει ουσιαστικά το ψωμί των συνταξιούχων μέσα από το στόμα τους.
   Οι έντιμοι και τίμιοι συνταξιούχοι κάθε μήνα που πάνε να πάρουν την πολυκουρεμένη σύνταξή τους, χτυπάει η καρδιά τους με τον εφιάλτη ότι πάλι θα τους την έχουν κουρέψει χωρίς να τους ρωτήσουν αν δέχονται οι όχι. Έτσι το Ελληνικό κράτος εξαθλιώνει και θα εξαθλιώνει οικονομικά και τους συνταξιούχους να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές όπως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τουρισμό οι συνταξιούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Επίσης το Ελληνικό κράτος με τα πολλά κουρέματα που έχει κάνει στις συντάξεις , οι συνταξιούχοι δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να πληρώνουν κάθε λογής ανάγκες και υποχρεώσεις της επιβίωσης τους και τα φάρμακά τους. Έτσι οι τίμιοι και αξιοπρεπέστατοι συνταξιούχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους που ψάχνουν να βρουν δουλειά από το Καστελόριζο μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από τη Γαύδο μέχρι την Κέρκυρα για να μην καταντήσουν πεινασμένα.
   Τελειώνοντας, προτείνω ότι πρέπει να μην ξεχνούν όλοι οι συνταξιούχοι ότι οι ασταμάτητες αυξήσεις σε διάφορα ήδη ουσιαστικά μειώνουν και κουρεύουν τις συντάξεις τους, μέχρι να τους καταντήσουν πάμφτωχους και πεινασμένους.

(Δημοσιευμένο στην εφημερίδα "Πατρίς" το 2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου