Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Γιατί τα στραβολυμένα και άλυτα προβλήματά μας δεν λύνονται.

Γιατί τα στραβολυμένα και άλυτα προβλήματά μας δεν λύνονται.

Του Βαγγέλη Μπαριτάκη

Τα στραβολυμένα και άλυτα προβλήματά μας παραμένουν άλυτα ενώ υπάρχουν οι λύσεις τους δεν λύνονται αλλά αντίθετα μας τα πληθαίνουν. Αλλά και αυτά που λύνονται μετά ξαναστραβολύνονται για να μην ωφελείται ποτέ ο λαός μας. Έτσι ώστε να μην ευκαιρούμε να σκεφτόμαστε όλα αυτά τα κακά που μας συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με όλα τα αντιλαϊκά μέσα, μας αδικούν, μας εκμεταλλεύονται, δεν μας αφήνουν ήσυχους και μας έχουν μάθει να ξέρουμε όλα τα πράγματα που δεν πρέπει να ξέρουμε και γι' αυτά που πρέπει να ξέρουμε θέλουν να μας δέρνει η αμάθεια και η ημιμάθεια. Για να τρέχουμε και να μην προλαβαίνουμε, για να δουλεύουμε αλλά το μεροκάματο μας κάθε μέρα να εξαφανίζεται και να μην ξέρουμε σε ποια χέρια καταλήγει.
Τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλοι οι Έλληνες βρίζουμε τους πολιτικούς που ψηφίζαμε, που ψηφίζουμε και που θα ψηφίζουμε, που ίσως να μην “φταίνε” για όλα τα δεινά που υποφέρει ο λαός μας. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι για όλα αυτά τα κακά που μας συμβαίνουν φταίνε τα απρόσωπα αφεντικά των πολυεθνικών και του χρήματος, δηλαδή οι φονιάδες των λαών. Στην Ελλάδα ποτέ οι υπεύθυνοι των κυβερνήσεων δεν μας είπαν πόσα λεφτά κερδίζει η Ελλάδα κάθε μέρα από τις βενζίνες και τα τσιγάρα, από τους φόρους και από κάθε λογής φορομπηχτικές αδικίες και χαράτσια. Για να φανταζόμαστε ότι η Ελλάδα δεν κερδίζει λεφτά, για να ξέρουμε μόνο ότι χρωστάμε λεφτά στους ξένους, να απελπιζόμαστε, να εξαθλιωνόμαστε, για να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί και όλο να πληθαίνει η ανεργία, η φτώχεια και η πείνα μας, οι αρρώστιες και οι αυτοκτονίες, σα να είμαστε αναπαραγόμενα ζώα των φονιάδων των λαών.
Ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχουν μια μακροχρόνια αταλάντευτη επιθυμία να γίνουν στην Ελλάδα όλα ιδιωτικά, δηλαδή η Ελλάδα και οι Έλληνες να ελέγχονται ολοκληρωτικά από ολίγους Έλληνες και ξένους. Μα αυτή η επιθυμία αυτών των Ελλήνων ουσιαστικά έγινε και εφαρμόστηκε χωρίς τη γνώμη και την συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Γι' αυτό και στην Ελλάδα όλα τα κακά αντί να μικραίνουν, μεγαλώνουν. Τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον πλανήτη λειτουργεί ο τρίτος παγκόσμιος πνευματικός και οικονομικός πόλεμος, από τα αφεντικά των πολυεθνικών και από αυτούς που τους ακολουθούν. Δηλαδή όλοι μαζί αυτοί οι φονιάδες των λαών που προσπαθούν να ωραιοποιούν όλα αυτά τα φονικά κακά που κάνουν, μα αυτό δεν γίνεται.

Αυτό που πρέπει να ξέρουμε και εμείς οι Έλληνες είναι ότι όταν ένα σκοινί τεντώνεται ασταμάτητα, οπωσδήποτε θα κοπεί. Όπως το έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος “όσα δεν λύνονται κόβονται”. Αυτό που πρέπει να ξέρουν και να μάθουν πολύ καλά τα απρόσωπα αφεντικά των πολυεθνικών και των όπλων, είναι ότι παίζουν χαμένο παιχνίδι γιατί κάνουν “λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο”.

Δημοσιευμένο άρθρο στην Εφημερίδα "Πατρίς" (30/4/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου