Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Μια Πατριαρχική επιστολή για τον Γουβιανό μακαριστό Επίσκοπο Αρίσταρχο Μαυράκη.

Μια Πατριαρχική επιστολή για τον Γουβιανό μακαριστό Επίσκοπο Αρίσταρχο Μαυράκη.


Γράφει ο Βαγγέλης Μπαριτάκης


Στις 4 Σεπτέμβρη δημοσίευσα στην “Πατρίς” ένα άρθρο, μικρή μελέτη και μικρό αφιέρωμα, παρουσιάζοντας τον Γουβιανό μακαριστό Επίσκοπο, Αρίσταρχο Μαυράκη (1932-2002). Έτσι αυτοί που διάβασαν αυτό το μικρό αφιέρωμα έμαθαν παλαιότερα και νεότερα στοιχεία για τη ζωή και του θρησκευτικούς αγώνες που έκανε αυτός ο Επίσκοπος.

Επειδή ο Αρίσταρχος Μαυράκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και υπηρέτησε εκεί σαν ιεράρχης, θεώρησα σωστό να στείλω αυτό το μικρό αφιέρωμα στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας. Το Πατριαρχείο μου απάντησε με μια επιστολή ηθικής αμοιβής και ανεκτίμητης ευλογημένης καθοδήγησης και θάρρους, που τη δημοσιεύω:


(Αντιγραφή Επιστολής)

------------------------------------------------------------------------------------------

Αξιότιμε κ. Ευάγγελε Μπαριτάκη, τέκνον της ημών Μετριότητος, χάρις και έλεος και ειρήνη παρά του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Ελάβαμε το άρθρο σας σχετικά με τον μακαριστό Επίσκοπο Ζηνουπόλεως, κύρο Αρίσταρχο Μαυράκη και θερμώς σας ευχαριστούμε. Σας συγχαίρουμε εγκαρδίως για την έρευνα, αλλά και τον κόπο, τον οποίο καταβάλατε για το εν λόγω άρθρο, καθώς με αυτό τον τρόπο αποδίδεται φόρο τιμής στην μνήμη ενός θεοφιλούς εργάτου του Ευαγγελίου.

Ολοθύμως ευχόμεθα, με την χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, να εκδοθεί ένας τόμος αφιερωμένος στο πρόσωπο του, μέσα από τον οποίο οι παλαιοί θα ενθυμούνται και οι νεώτεροι θα μαθαίνουν περί του Κρητός Αρχιερέως.

Μετά πατρικών ευχών και Πατριαρχικών ευλογιών.


(υπογραφή) Θεόδωρος Β΄


Εν τη Μεγάλη Πόλει της Αλεξάνδρειας

τη 29η Σεπτεμβρίου 2020

------------------------------------------------------------------------------------------

 (Δημοσιευμένο στην εφημερίδα "Πατρίς" στις 5 Οκτωβρίου του 2020)

 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου