Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ανώτατη Σχολή για τη Λευτεριά

 Ανώτατη Σχολή για τη Λευτεριά.

Όλοι οι Έλληνες ξέρομε καλά ότι στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια διαφόρων τεχνολογικών και επιστημινικών σχολών που παρέχουν δίκαια μεταπτυχιακά και διδακτορικά πτυχία. Μέσα σε όλα τα ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια δεν υπάρχει μια σχολή για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ
. Ενώ μέσα στα πανεπιστήμια υπάρχουν συγγενικές σχολές με τη Λευτεριά και τον πολιτισμό, όπως είναι οι σχολές Αθλητισμού, Ιστορίας, Θεολογίας, Μουσικής Παράδοσης, Αρχαιολογίας, Φιλολογίας και πολλές άλλες. Γιατί όμως δεν υπάρχει μια σχολή για την αιματοβαμμένη λευτεριά;
Eνω ο Ύψιστος Ελληνικός Εθνικός Ύμνος μας σε δυο σημέια λέει «σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή» δηλαδή εξηγεί ότι πάνω στην κόψη του σπαθιού είναι η λευτεριά, και συνεχίζει ο Ο Εθνικός μας Υμνος: « απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά και σαν ανδριωμένη χαίρε ω χαίρε λευτεριά.» Έτσι ο Εθνικός μας Ύμνος μάς εξηγεί πού είναι η λευτεριά, που οταν την χρειαζόμαστε να ξέρομε που είναι. Μα τη λευτεριά τη συναντούμε παντού, όπως στον αέρα, στα νερά, στη φύση, στο σύμπαν.
Σε εμάς τους Έλληνες είναι πασίγνωστο ότι οι Αρχαίοι και οι ενώτεροι προοδευτικοί Έλληνες έψαχναν τη Λευτεριά και έλεγαν: “καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή”  και «οι Σουλιώτισσες δεν ζουν με δίχως την Ελευθερία» όπως στο ΑΡΚΑΔΙ έλεγαν “Ελευθερία ή Θάνατος”.
Ακόμα στον 1ο και 2ο Παγκόσμιο πόλεμο σκοτώθηκαν της Ελλάδας τα παιδιά για τη λευτεριά μας, και ο Μέγας Νίκος Καζαντζάκης συνέχεια έγραφε για την Λευτεριά γιατί ήταν ελεύθερος. Γι ‘ αυτό ελάχιστοι στενόμυαλοι συνεχίζουν και τον χαρακτηρίζουν «άθεο» και «κομμουνιστή».
Την τελευταία πενηνταετία μικραίνει η παγκόσμια ελευθερία και μεγαλώνει η ημιμάθεια και η αμάθεια. Γιατί οι καινούργιες τεχνολογίες και επιστήμες των ξένων πολυεθνικών οδηγούν τις σκέψεις των ανθρώπων εκεί που δεν πρέπει, και μας απομακρύνουν από τη Λευτεριά.
Έτσι μας έχουν μάθει και ξέρουμε όλα τα προγράμματα που δεν πρέπει να ξέρουμε και αυτά που πρέπει να ξέρουμε δεν τα ξέρουμε. Δηλαδή εμείς οι Έλληνες μάλλον δεν θέλουμε να μάθομαι και να ξέρουμε ότι, κατα την προσωπική μου γνώμη,  ο 3ος Πνευματικός και Οικονομικός Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε από το 1945. Ετσι ουσιαστικά αυτός ο πόλεμος  βρίσκεται μέσα στο μυαλό μας και μέσα στις τσέπες μας. «Αυτή είναι η λευτεριά που έχομε».
Γι΄αυτό πρέπει να ιδρύσουμε στην Ελλάδα μια Κρατική Πανεπιστημιακή Σχολή για τη λευτεριά μας!

Χωρίς νεκρούς η Λευτεριά βήμα ποτέ δεν κάνει
Γιατί η παντέρμη βρίσκεται στου τουφεκιού την κάννη.

Να’ τανε σαν τους Έλληνες στον κόσμο οι άνθρωποι
Θα’ ταν η γης ειρηνική κι ελεύθεροι όλοι οι τόποι.

 
(Δημοσιευμένο στην εφημερίδα "Πατρίς" στις 9/12/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου