Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Η διακλάδωση και οι πινακίδες

 Η διακλάδωση και οι πινακίδες.

Τριάντα χρόνια περίπου υπάρχουν δίπλα από την διακλάδωση Γουβών δύο παράνομες κρατικές οδικές πινακίδες που η καθεμιά είναι βιδωμένη πάνω σε δύο σιδερένιες σωλήνες που κάνουν τις Κάτω Γούβες μισές. Καθώς έρχεται κάποιος από το Ηράκλειο η μία πινακίδα βρίσκεται δίπλα από το πρώην ξενοδοχείο Έδερη που γράφει ”Κάτω Γούβες” και εννοεί ότι από εκεί αρχίζουν οι Κάτω Γούβες. Και η άλλη κρατική παράνομη οδική πινακίδα βρίσκεται απέναντι από την Παγκρήτια Τράπεζα που και αυτή γράφει ”Κάτω Γούβες” αλλά έχει στη μέση μια κόκκινη διαγώνια χοντρή γραμμή που εξηγεί “νόμιμα” ότι από την διακλάδωση Γουβών μέχρι την πρώην βάση είναι Γούρνες.
Αυτές τις λίγες δεκαετίες που υπάρχουν εκεί αυτές οι παράνομες κρατικές οδικές πινακίδες τις έχουν δει πολλά εκατομμύρια μάτια Ελλήνων και ξένων που φυσιολογικά αυτοί οι άνθρωποι εννοούν ότι από την διακλάδωση Γουβών μέχρι την βάση είναι Γούρνες. Και εμείς οι Γουβιανοί βλέπουμε κάθε μέρα αυτές τις παράνομες πινακίδες. Αλλά μάλλον δεν μας ενδιαφέρει το ότι αυτές οι πινακίδες κόβουν στα δύο σαν δίκοπα μαχαίρια τον τόπο μας τις Κάτω Γούβες. Εγώ όμως σαν Γουβιανός, σαν απλός και ασήμαντος άνθρωπος έχω καταγγείλει αυτή την παράνομη εκκρεμότητα τρεις φορές στον τοπικό τύπο και στα ραδιόφωνα και το έχω πει αμέτρητες φορές στους συντοπίτες μου αλλά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.
Υπάρχουν όμως ελπίδες στο μέλλον ότι κάποτε θα γίνει διαπλάτυνση αυτού του δρόμου και θα ξηλωθούν αυτές οι πινακίδες, αλλά μπορεί να τις ξανάτσιμενταρουν  στους ίδιους τόπους για να συνεχίζεται  η “αδράνεια” στις Κατω Γούβες. Γιατί συνήθως και στις Γούβες ό,τι δεν γεμίζει λεφτά τις τσέπες μας δεν γινόταν, δεν γίνεται και δεν θα γίνεται. Υπάρχουν όμως ελπίδες να γίνει στο μέλλον κάποιο θαύμα και να σηκωθούμε ένα πρωί και να έχουν πάει μόνες τους αυτές οι κρατικές και παράνομες οδικές πινακίδες στον τόπο τους, στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες στα σύνορα Γουρνών-Γουβών.


(Δημοσιευμένο στην εφημερίδα "Πατρίς" στις 3/1/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου